Hét éve, az első nagy gasztrobloghullámmal kezdtem írni első blogomat, az Étel,ital, kicsi Vú-t. A sokéves blogolás, szenvedélyes sütés-főzés nyomán azt vettem észre, hogy egyre inkább az érdekel, hogy tudnék nem csak finomat, de egészségeset főzni a családnak. Azt tudtam, hogy nem az aktuális divatdiétáknál kell keresnem az utamat, ezért szétnéztem kicsit a makrobiotika és az ayurvéda háza táján, mígnem eljutottam a számomra leghitelesebb forráshoz, a kínaiak táplákozási rendszeréhez, amit itt Európában kicsit módosítva 5 elem konyhának hívnak. Sok könyvet elolvastam a témában, míg végül annyira megtetszett a dolog, hogy 2 évvel ezelőtt elkezdtem Bécsben kínai táplálkozásterápiát tanulni. Ebben az új blogban szeretném megosztani veletek ennek az érdekes és meglepően hatékony egészségmegőrző és gyógyító rendszernek a részleteit.
Kommentek
(A komment nem tartalmazhat linket)
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
p.s.: Lehet esetleg témát kívánni? Nagyon jól jönne most pár olyan recept, ami a “Yin-Fülle”-t billenti helyre. Sajnos nem tudom, hogy fordítják ezt magyarra. Előre is köszi, ha eszedbe jut ilyen és beblogolod.
Még kb 9 éve, amikor az első gyerekem vártam, egy német barátnőm adott két könyvet. Az egyik kifejezetten baba-mama táplálkozás és az 5 elem, a másik pedig csupa levesrecepteket tartalmaz.
Fantasztikus ez az új irány! Régebben én is tanulmányoztam az 5 elem konyháját, de bevallom, nekem bonyolultnak tűnt, úgyhogy lecövekeltem a makrobiotikánál. Sűrűn járok ide tanulni…:-)
Györgyi, köszi! Hamarosan jönnek! 🙂
Adél, te hol találkoztál az 5 elem konyhával?
Nagyon orulok, blognak es nagyon varom bejegyzeseket.
Szia, nagyon örülök a blognak, visszatérő olvasó leszek! Rám is nagy hatással volt az 5elemes konyha, bár jócskán rám férne egy kis elméleti rendszerezés.